New School..2009

arni nie aku cuti halfday..cz nak hantar zairul gie sek baru...thn nie muhd 6 thn tadika...so pepagi adik dah kejutkan abg bangun...biasala abg selalu org yg last siap.... lebih kurang pkul 7.40pg we all keluar dari rumah...

abg dah cam x sabar je nak ke sekolah baru...siap lgi soh ibu buatkan air oren nak bwa bekal...aik...tukar plak selalu nya rebina...hmmm x pe lah ikutkan jer kang x nak melalak lak pagi2...hantar adik dlu gie sekolah adik...Tadika Sayangku Comel... pas tu terus ke sekolah baru abang...Strawberry Land...

sampai je dah ramai dah tp yg x best nyer pagi2 dah ada yang menangis cz x nak gie sekolah...abg rileks je...sampai masuk kelas... papa lak excited this time cz finally dia bjaya menempatkan anaknye yg sorang nie kat sekolah tu..famous gak sekolah nie..bhs pngantar dia ape lagi kalau bukan BI... sekolah nie ok la based from experienced kengkawan aku...yuran pndftaran dia je rm855 (monthly lak rm120)..so pelaburan untuk anak nak sekolah...
yela dia kan suka english yg "dislangkan" british eng....
so sempat gak tgk dia start kelas...teacher garang gak...siap ibu pesankan soh garang2 sikit kat abg...bukan ape dia nie satu peel gak selalu buat hal...


pkul 10.30 dah siap nak p amik abg..diaorg this week blik awal cz ye la baru2 lg...
dah sampai sana jumpa teacher tnya progress 1st day...
nak tahu..ape teacher said...he very talkative....ha ha.. ha ..ha gue kan dah agak dah...


nie ha aku uploadkan pic sblm ke sekolah pg td bgaya dgn beg ben 10 nye...temporary uniform...(uniform sek blum dpt)...kasut sek baru..(mula ibu malas nak beli pakai je yg lama...tapi maktoknye beleter soh beli baru...maka ibu tepaksala membelinye walaupun...kasut2 lama tetap elok lgi...)...





1 comments:

ibu_uwais_ameenah said...

wah akak, zairul schooling ek? uwais pun sama. tp ibu antar dia without daddy lah... tp uwais seronok pi sekolah.. nak upload gambo dia pakai baju sekolah x upload2 lagi... bz sgt lah!

Post a Comment